Kom sporten en spelen bij De Droomspeelbus

Pauzesport

Lekker bewegen in de pauze

 

Tijdens de pauzes verzorgt de Droomspeelbus op verschillende basisscholen in Almere ‘Pauzesport’. Met behulp van diverse sport- en spelmaterialen verzorgen de leraren van de Droomspeelbus een extra beweegmoment voor de kinderen. De leraren van de Droomspeelbus proberen de kinderen te inspireren om ook tijdens de pauze lekker te bewegen. Dit kan bijvoorbeeld door het proberen van een nieuwe sport: frisbeeën, skateboarden of knotshockey. Maar ook de traditionele spelletjes worden niet overgeslagen zoals: touwtje springen, hinkelen en natuurlijk voetballen.

 

Het doel van De Droomspeelbus is om alle kinderen tijdens de pauze in beweging te krijgen. Sport en bewegen hebben namelijk een positieve invloed op de gezondheid en leerprestaties van de kinderen. Studies laten zien dat meer lichamelijke activiteit tijdens de pauze een positieve associatie lijkt te hebben met concentratie, aandacht en gedrag in de klas, zoals actieve deelname in de klas. Daarnaast lijken kinderen minder onrustiger en minder sloom na een actieve pauze. Onderzoek is voornamelijk gebaseerd op sport en bewegen in de pauze maar ook in de klas. 


De scholen waar de Droomspeelbus op dit moment actief is met pauzesport: 
-   OBS De Archipel  

-   Basisschool Het Samenspel

-   IKC De Regenboog
-   De Olivijn

-   De Compositie

-   Basisschool Het Drieluik

-   Basisschool de Lichtboei

-   Basisschool de Syncope

-   Basisschool de Verbeelding

 

Bent u ook geïnteresseerd in pauzesport op uw basisschool? Vul dan het contactformulier in op onze contact pagina. De Droomspeelbus neemt dan zo snel mogelijk contact met u op. 
 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
De Droomspeelbus maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere